Nu-ti irosi banii! Doneaza 2% din venitul tau pentru a-ti ajuta semenii!

Nu te costa nimic! Potrivit Codului fiscal ai dreptul sa-ti directionezi banii, pe care oricum ii platesti statului, acolo unde vrei tu. Tot ceea ce trebuie sa faci este completezi Formularul 230.
Potrivit site-ului oficial al Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, Formularul 230 se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri din salarii si asimiliate acestora, in urmatoarele situatii:

a) au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private si solicita restituirea acestora;

b) doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit. Se poate nominaliza o singura entitate nonprofit sau unitate de cult

c) solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

     Pasul 1

* Daca esti salariat, completeaza formularul 230 in 2 exemplare

* Daca esti persoana fizica autorizata sau ai avut in 2009 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc), completeaza datele asociatiei la care vrei sa ajunga banii tai, la rubrica 2% in formularul 200, pe care oricum ai obligatia sa-l depui la Administratia Financiara.

      Pasul 2

      Depune formularul la Administratia financiara de domiciliu pana la data de 15 mai 2010 alaturi de copia dupa fisa fiscala. Sau poti trimite prin posta cu confirmare de primire.

      Aici puteti descarca formular 230

Asociatia Social Democrata a Romilor Ardeleni

SDC12827.jpg
SATRA1 014.jpg
SATRA 033.jpg
SATRA 039.jpg
4.bmp
SDC12791.jpg
Recieve news about this website directly to your mailbox

CONSIDERATI CA PREZENTA UNUI NUMAR ATAT DE MARE DE ONG-URI PENTRU ROMI ESTE BENEFICA PENTRU COMUNITATILE DE ROMI ?

DA , totalde acord (7 | 29%)
NU STIU (2 | 8%)
Poate / nu raspund (3 | 13%)
NU , total dezacord (4 | 17%)
Site realizat de Adrian Dan Lacatus
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one